Close

Carp Expert Busázó Szerelék

Carp Expert

A Carp Expert busázó szerelék szára menetes, ki lehet tekerni és a tetszés szerint variálható akár 2 tablettával, akár 2 kosárral, vagy vegyesen szeretne horgászni valaki.

További részletek

3 490 Ft‎ bruttó

Csomagolási egység: 1

További információk

Szerelési tippek a szerelék feltalálójától:

  • Főzsinór: 0,22mm-es fonott zsinórral feeder botokat használok, így még megvan a finom-szerelékes élvezet, de van esély nagy busa megfogásához is.
  • Horog előke: 0,25mm-es lágy fonott. Sima csomómentes kötéssel kötöm. Az egyik előkét az alsó kosár aljáig, a másik előkét még alá 1-2 cm-re eresztem. A másik szerelésnél lehet úgy, hogy az egyik horgot az alsó kosár közepéig, a másikat az alsó kosár aljáig engedni.
  • Horog: 4-es méretű erősebb horog ami bevált.
  • Forgó kapocs ami a szereléket tartja: Ez erős legyen. Minimum 25kg teherbírás. Úszónak 100-120 gramm teherbírású javasolt.
  • Tabletta: Minimum 2 órát bír és folyamatosan oldódik.
  • Etetőanyag: 1 kg anyaghoz 5,5 dl víz kell. Gyurma állagúra kell keverni. Jól bele kell nyomkodni a kosárba, nem kell félni tőle, ki fog oldódni. Ha a dobás megtörtént a szereléket nem szabad rángatni és igazgatni. Ott kell hagyni a dobás helyén, 40 percet simán bír. Természetesen ha a horgász kitekeri a szereléket úgy tűnhet, hogy a kosár üres, mert tekerés közben a víz azonnal kimossa a kosárból az anyagot.
  • Ólomkarika: Az ólom karika nagyban meg fogja könnyíteni az úszós busa horgászatot. Aki "letalpalt" úszós módszerrel horgászik, biztos tapasztalta már, hogy dobásnál az ólom vissza csúszik a fődamilon. Akár 10-20 métert is és az ólom nem az úszó alá esik. Ezzel az a baj, ha áramlik a víz az núszó össze vissza "mászkál". Ezzel az ólom karikával sokkal hosszabb eresztékkel is lehet horgászni, ugyanis az ólom a nagy lyuk miatt teljesen le fog csúszni a végszerelékhez. Dobáskor együtt repül a szerelékkel és vízbe érkezés után azonnal az úszó alá tud süllyedni, mert az ereszték simán átszalad rajta. Az ólom garantáltan az úszó alá esik, a dobás helyszínén tartja a szereléket. Előnyök: "bármekkora" ereszték használata, pontosabb, hosszabb dobás, az úszót a dobás helyszínén tartja, nem fog "mászkálni" az úszó, ha áramlik a víz

30 további termék ebben a kategóriában:

Close