Close

Forex Automata Akkumulátor Töltő

T127

Csónakmotor-Munka Akkumulátor Töltő

A töltő 12V-os akkumulátorok (motorkerékpár, személygépkocsi, hajó, lakókocsi, munka akkumulátor)  felügyelet nélküli, automatikus töltésére alkalmas.

További részletek

26 590 Ft‎ bruttó

Csomagolási egység: 1

További információk

A töltő 12V-os akkumulátorok (motorkerékpár, személygépkocsi, hajó, lakókocsi, munka akkumulátor)  felügyelet nélküli, automatikus töltésére alkalmas.
Kapcsolóval választható töltő feszültség: 14,4V – 14,8V

A töltés befejezése után csepptöltésre vált (13.6V)  ezért bármeddig az akkumulátoron maradhat a túltöltés veszélye nélkül. Alkalmas a használaton kívül levő akkumulátorok csepptöltésére is.

A távol keleti import töltőkkel szemben előnye, hogy beázás, leejtés és egyéb sérülések esetén sem válik végleg működésképtelenné mivel magyar cég gyártja, ezért javítható.

 

Műszaki paraméterek

Névleges bemenő feszültség

230V AC, 50Hz

Maximális töltőáram

7 Amper

Maximális feszültség:   

14,4V/14,8V±0,1V

Szekunder biztosíték: 

10A késes

Maximális visszáram hálózat nélkül:

3mA(14,4V); 15mA(14,8V)

Környezeti hőmérséklet: 

0-40° C

Üzemi hőmérséklet:  

max.60°C

Töltési karakterisztika:

IUu- 7A -14,4V/14,8-13,6V

Méret:   

115*160*57mm

Tömeg: 

1,2 kg

IP védettség: 

44

Érintésvédelmi osztály:

I.osztály (védő földelés)

A készülék elektronikus rövidzárlat és túláram védelemmel ellátott.

Töltés menete

A kikapcsolt töltőkészülék kimenetét csatlakoztassa az akkumulátorhoz a megfelelő polaritás betartásával: piros csipeszt a pozitív saruhoz, a fekete csipeszt a negatív saruhoz. (Ellenkező esetben a vezetéken lévő 10A-es biztosító akkor is kiolvad, ha a töltő nincs bekapcsolva! A biztosítót csak azonos értékű, gyári új betéttel szabad pótolni.) Az akkumulátortöltő bekapcsolt állapotában összeérintett csipeszek között szikra képződik, ezért ezt a műveletet robbanásveszélyes környezetben feltétlenül kerülni kell! A töltőt összezárt csipeszekkel sem éri károsodás. A készülék villásdugóját csatlakoztassa a hálózatra. A töltőt csak védőföldeléssel rendelkező aljzathoz szabad csatlakoztatni!


A töltési folyamat az állandó áramú szakasszal kezdődik. Zöld+sárga+piros LED világít. Ezalatt a töltő közel állandó árammal tölt (7A) mindaddig, amíg a feszültség az akkumulátor sarkain el nem éri a 14,4V/14,8V-ot, a kapcsolóval beállított Umax-nak megfelelően. A 14,8V-os beállítás esetén piros LED világít a kapcsoló mellett.
Az állandó feszültségű szakasz alatt a töltőáram folyamatosan csökken, kb. 1A- ig. Zöld+sárga LED világít.
14,4V-os kapcsoló állásban jellemzően a beépített indító akkumulátorokat, 14,8V-os állásban a ciklikusan használt AGM akkumulátorokat lehet tölteni.
Minden más esetben vegye figyelembe az akkumulátor töltési előírását.
Ezután a töltés csökkentett feszültségen, 13,6V-on addig folytatódik, amíg az akkumulátort a töltőről le nem kapcsolja. Ilyenkor zöld LED világít. Feltöltöttnek tekinthető az akkumulátor, ha már csak a zöld LED világít.
 

Tölthető akkumulátorok:

  • folyadékos indító és hajtó akkumulátorok 3 Ah - 220Ah
  • felitatott elektrolitos akkumulátorok  3 Ah - 220Ah
  • gél töltésű(zselés) akkumulátorok 20-220Ah

17 további termék ebben a kategóriában:

Kiegészítő termékek

Close